Hírek


Húsvétig lemondta a könyvtár a rendezvényeit, szigorít a szabályokon a Pálos Károly Központ

2020.03.10.

Felfüggeszti csoportos rendezvényeit húsvétig a Berzsenyi Dániel Könyvtár. Az intézmény egyénileg továbbra is látogatható, de gyakrabban takarítanak és fertőtlenítenek. A Pálos Károly Szociális Szolgáltató Központ és Gyermekjóléti Szolgálatnál szigorítottak a szabályokon, és plusz forrást kértek a megnőtt kiadásokra.

Szigorú szabályok a szociális intézményekben

2020.02.18.

A koronavírus-járvány gyorsan terjed, és az idősekre a legveszélyesebb. Emiatt minden szociális intézmény szigorú szabályokat vezetett be.

Óvodai és iskolai szociális segítő szolgáltatás

2020.01.06.

A Pálos Károly Szociális Szolgáltató Központ és Gyermekjóléti Szolgálatnál elindult az óvodai és iskolai szociális segítő szolgáltatás, melyet az óvodai és iskolai szociális segítők az intézményekben biztosítanak.

GYERMEKVÉDELEM - A GYÓGYÍTÁSRÓL ÉS A BARNAHUS MÓDSZERRŐL TANÁCSKOZTAK A SZAKEMBEREK

2019.11.20.

A gyermekeket ért szexuális bántalmazást általában valamely családtag követi el, éppen ezért nagy a látencia. Az esetek töredékében indul eljárás. Az áldozatokat az is megviseli, ha fel kell eleveníteniük a történteket. Ebben segít az Izlandról származó barnahus módszer, amelynek első magyar központja Szombathelyen működik. A város 5. alkalommal adott otthont az idén már Nemzetközi...

5. Nemzetközi Gyermekvédelmi Konferencia

2019.11.15.

November 15-én rendezték a Városháza Nagytermében az 5. Nemzetközi Gyermekvédelmi Konferenciát. A rendezvény idén a gyermekvédelmi alapellátás és szakellátás együttműködési lehetőségeinek bővítésére, továbbfejlesztésére helyezte a hangsúlyt.

Balázsy Péter adta át a pénzt

2019.10.08.

310 ezer forint gyűlt össze Mága Zoltán szombathelyi jótékonysági koncertjén