ISMÉT KARÁCSONYI AJÁNDÉKOZÓ KÖRÚTRA INDULTAK A VÁROSVEZETŐK A SZOMBATHELYI INTÉZMÉNYEKBE


ISMÉT KARÁCSONYI AJÁNDÉKOZÓ KÖRÚTRA INDULTAK A VÁROSVEZETŐK A SZOMBATHELYI INTÉZMÉNYEKBE

2022.12.16.

ISMÉT KARÁCSONYI AJÁNDÉKOZÓ KÖRÚTRA INDULTAK A VÁROSVEZETŐK A SZOMBATHELYI INTÉZMÉNYEKBETöbb mint húsz helyszínre látogat el a napokban a polgármester és az alpolgármesterek, hogy hasznos ajándékokat tegyenek a fa alá, és átadják ünnepi üdvözletüket.

Forrás: https://www.sztv.hu/hirek/ismet-karacsonyi-ajandekozo-korutra-indultak-a-varosvezetok-a-szombathelyi-intezmenyekbe

Régi hagyomány már a városvezetők karácsonyi ajándékozó körútja. Nemény András pénteken reggel a Pálos Károly Központ Gagarin utcai idős klubjába érkezett. A polgármester azt kérte a nyugdíjasoktól, hogy ezekben a nehéz időkben adják át bölcsességüket és tapasztalatukat a fiataloknak, mert erre most nagy szükség van. Tolmácsolta a városvezetés ünnepi jókívánságait is. A karácsonyfa alá ezúttal is olyan ajándékokat hozott, amit az ide rendszeresen járó idősek kértek, például kártyapaklit és mikrofont. Utóbbit Ady-verssel avatták fel az ünnepélyes alkalommal.

"Harang csendül...hálaének."

Az idősek saját készítésű, apró figyelmességgel köszönték meg a kedves szavakat és az ajándékokat.  

"Betlehem...istállócskába."

Az ajándékozó körút a Karmelita utcai idős klubban és nyugdíjas házban folytatódott. Itt közös énekléssel és verssel hangolódtak a közelgő ünnepre.

"A belén észrevenni már, hogy éget....semmiséget."

A polgármester személyes hangú köszöntőjében saját nagyszüleiről és a hozzájuk való erős kötődéséről beszélt, majd jelképesen átadta a klubnak a város ajándékát, egy mosogatógépet - itt most erre volt szükség. Nemény András elmondta, ezek apró gesztusok, de szívből jövők. Igyekeznek az ajándékokkal megkönnyíteni az intézmények mindennapjait, és együtt megélni az ünnepvárás pillanatait.

Nemény András - polgármester
"A mostani nehéz időkben még fontosabb, hogy a közösség szívből megélje az ünnepet. Ne veszteségként éljük meg, ami a külvilágban van, hanem átfordítsuk, és az, ami belül fontos, tudjuk megélni, és átadni mindenkinek, ezt mindenki érti és érzi, ennek megfelelően várjuk a karácsonyt együtt."

Több mint 20 helyszínt keresnek fel a városvezetők ezekben a napokban. Csapa hasznos dolgot, műszaki eszközöket, mosógépet, rezsót, játékokat visznek az intézmények karácsonyfája alá. Fontosak a tárgyi ajándékok, de a személyes jelenlét még többet jelent.

Kulcsár Lászlóné - intézményvezető, Pálos Károly Szociális Szolgáltató Központ
"Ilyenkor mindig személyesen polgármester úr szokott megjelenni, ez nagyon fontos az időseknek. Az ő személyes megjelenése jól bizonyítja, hogy a város törődik az idősekkel, nem csak tárgyiasult formában, hanem a személyes megjelenéssel, a beszélgetéssel, és ez nagyon-nagyon fontos az idős emberek számára."

Nemény Andrást itt is megajándékozták: az idős klub egyik dolgozója egyedi kínálótálat készített neki, aranyszínűre fújt és formára alakított hanglemezből.

további hírek


Legyen középpontban a gyermek! – Gyermekvédelmi konferencia a szombathelyi Városházán a Szociális Hét részeként

Az Országos Gyermekvédelmi Szakszolgálat is bemutatkozott a Pálos Károly Szociális Szolgáltató Központ és Gyermekjóléti...

7. Gyermekvédelmi Konferencia

Érzelmi elakadás, gyermekbántalmazás, kapcsolati erőszak, a traumával való együttélés - ezek a témák kerültek terítékre a...

Merjenek odalépni hozzánk! - Az érzékenyítés tapasztalatai egy fogyatékkal élőtől

Mint ahogy arról már márciusban írtam, a Pálos Károly Szociális Szolgáltató Központ és Gyermekjóléti Szolgálat tavaly ősszel...

Nemes célt szolgálnak majd a mai napon átadott szén-monoxid-érzékelő készülékek

Két szociális feladatot ellátó intézmény vezetője vehetett át 19 darab, a Szombathely Megyei Jogú Város Bűnmegelőzési,...