Hírek


TÖBB MINT 4.300 SZOMBATHELYI HÁZTARTÁSBA JUT ÖSSZESEN MINTEGY 58 EZER LED-IZZÓ

2023.02.13.

TÖBB MINT 4.300 SZOMBATHELYI HÁZTARTÁSBA JUT ÖSSZESEN MINTEGY 58 EZER LED-IZZÓAz első választókörzettel hétfő reggel megkezdődött az energiatakarékos égők kiosztása.

Forrás: https://www.sztv.hu/hirek/tobb-mint-4300-szombathelyi-haztartasba-jut-osszesen-mintegy-58-ezer-led-izzo

Háztartásonként csomagolták az izzókat: minden táskába annyit, amennyit igényeltek, hogy korszerűbb és energiatakarékosabb legyen a lakás. A ledcsere.hu oldalon regisztrálhattak az igénylők, valamint személyesen a város 15 pontján.

Könye Antal
Öt perc alatt el lett rendezve. Vittem az alaprajzát a háznak és az utolsó elszámolást, és az alapján a hölgy kiszámolta, hogy valójában hány égőre tarthatok igényt, és hát többre is tarthattam volna, de mondtam nem vagyok habzsoló, nekem a 20 darab bőven elég és tökéletesen megfelel.
Egy fogyasztási helyre legfeljebb 50 darab LED-izzót biztosítanak a csereprogramban. Az izzók átvételéről a regisztráció alkalmával megadott emailcímen tájékoztatják az igénylőket, személyigazolvány és lakcímkártya felmutatásával átvehetik a csomagot.

Horváth Soma alpolgármester, Szombathely
Én nagyon szeretném megköszönni a polgármesteri hivatal, a Pálos Károly Szociális Központunk, a Berzsenyi Dániel könyvtár, a vásárcsarnok és sokan mások munkáját, hiszen december 15-étől január 15-éig óriási munkát igényelt a regisztráció, és az, hogy lakosságarányosan mi vagyunk a második város, ahol a legtöbben regisztráltak, ez az ő munkájukat is dicséri. És nagyon köszönjük a Galambos Trans-nak azt a felajánlást, hogy ők pedig elhozták ezeket az izzókat a LED-központból.
A háztartások takarékoskodása mellett az egész város érdeke, hogy energiatakarékos világítást használjanak a szombathelyiek.


Nemény András polgármester, Szombathely
Ez környezetvédelmi szempontból is nagy előrelépés Szombathely számára, minél többen használnak energiatakarékos izzókat, annál jobb Szombathelynek az energia-összhatása. Azt szeretnénk elérni, hogy akár még ezen kívül is használják a szombathelyiek.
Az igényelt LED-izzók kiadása folytatódik: a jövő heti szünet után sorban, választókerületenként várják a szombathelyieket. Összesen 4.354 háztartás kap több mint 58 ezer izzót a csereprogramban.

további hírek


Legyen középpontban a gyermek! – Gyermekvédelmi konferencia a szombathelyi Városházán a Szociális Hét részeként

Az Országos Gyermekvédelmi Szakszolgálat is bemutatkozott a Pálos Károly Szociális Szolgáltató Központ és Gyermekjóléti...

7. Gyermekvédelmi Konferencia

Érzelmi elakadás, gyermekbántalmazás, kapcsolati erőszak, a traumával való együttélés - ezek a témák kerültek terítékre a...

Merjenek odalépni hozzánk! - Az érzékenyítés tapasztalatai egy fogyatékkal élőtől

Mint ahogy arról már márciusban írtam, a Pálos Károly Szociális Szolgáltató Központ és Gyermekjóléti Szolgálat tavaly ősszel...

Nemes célt szolgálnak majd a mai napon átadott szén-monoxid-érzékelő készülékek

Két szociális feladatot ellátó intézmény vezetője vehetett át 19 darab, a Szombathely Megyei Jogú Város Bűnmegelőzési,...