AZ IDŐSEK NAPJA ALKALMÁBÓL MEGEMLÉKEZÉS


AZ IDŐSEK NAPJA ALKALMÁBÓL MEGEMLÉKEZÉS

2022.10.12.

AZ IDŐSEK NAPJA ALKALMÁBÓL MEGEMLÉKEZÉSAz idősek napja alkalmából szervezett megemlékezést a Pálos Károly Szociális Szolgáltató Központ és Gyermekjóléti Szolgálat hétfőn a Városházán. Ezekben a nehéz időkben nagy szükségünk van az idősek tapasztalatára, bölcsességére, mondta köszöntőjében a polgármester.

Forrás: https://www.sztv.hu/hirek/az-idosek-napja-alkalmabol-megemlekezes

Idősek töltötték meg a Polgármesteri Hivatal Házasságkötő Termét hétfőn délután. Nemény András polgármester köszöntötte a megjelenteket. Beszédében kitért arra, hogy nehéz idők jönnek, így most még nagyobb szükség van az idősekre, akik már sok mindent átéltek.

Nemény András polgármester
“Megéltek nagyon nehéz időket is, megéltek nagyon sok lemondást is, és még úgy is tudták jól érezni magukat. Hát most megint szükségünk lesz az önök segítségére az én generációmnak és a nálam fiatalabbaknak.”

A polgármesteri köszöntő után Szabó Tibor, a Weöres Sándor Színház igazgatója és művésztársai zenés műsorral szórakoztatták a megjelenteket.

A megemlékezést a Pálos Károly Szociális Szolgáltató Központ és Gyermekjóléti Szolgálat szervezte, amely a városi idősellátást végzi: többek között klubokat, házi segítségnyújtási rendszert működtet, koordinálja a szociális étkeztetést. 

Kulcsár Lászlóné - intézményvezető, Pálos Károly Szociális Szolgáltató Központ
"Azért tartom rendkívül fontosnak, mert szemben azzal a felfogással, hogy az idősek milyen tulajdonsággal nem rendelkeznek már a koruk miatt, én úgy gondolom, fontos arra foglalkozni, hogy mi az, amit adni tudnak a fiatalabb korosztálynak: az a tudás, az a tapasztalat, az a bölcsesség, amivel ők rendelkeznek. Ezt gondolom nagyon fontosnak, hogy ezt át tudják adni, tehát értékelni kell az időskornak a fontos tulajdonságait is."

Az idősek napját 1991 óta ünnepeljük, október elsején.

további hírek


Legyen középpontban a gyermek! – Gyermekvédelmi konferencia a szombathelyi Városházán a Szociális Hét részeként

Az Országos Gyermekvédelmi Szakszolgálat is bemutatkozott a Pálos Károly Szociális Szolgáltató Központ és Gyermekjóléti...

7. Gyermekvédelmi Konferencia

Érzelmi elakadás, gyermekbántalmazás, kapcsolati erőszak, a traumával való együttélés - ezek a témák kerültek terítékre a...

Merjenek odalépni hozzánk! - Az érzékenyítés tapasztalatai egy fogyatékkal élőtől

Mint ahogy arról már márciusban írtam, a Pálos Károly Szociális Szolgáltató Központ és Gyermekjóléti Szolgálat tavaly ősszel...

Nemes célt szolgálnak majd a mai napon átadott szén-monoxid-érzékelő készülékek

Két szociális feladatot ellátó intézmény vezetője vehetett át 19 darab, a Szombathely Megyei Jogú Város Bűnmegelőzési,...