Hírek


KÖZÖSSÉGI TÉRRÉ ALAKULT A VOLT GYERMEKEK HÁZA

2022.01.19.

KÖZÖSSÉGI TÉRRÉ ALAKULT A VOLT GYERMEKEK HÁZAHAMAROSAN INDULNAK A PROGRAMOK IS

Forrás: https://www.tvszombathely.hu/hirek/kozossegi-terre-alakult-a-volt-gyermekek-haza-hamarosan-indulnak-a-programok-is-20220119

“Itt vannak a sisakok, és a srácok itt tudnak majd játszani.”

A fiataloknak rendezték be ezt a termet, a gamerekre is gondolt a város: ehhez a speciális székeket és a virtuális sisakokat az Ivytól kapta az intézmény. Ez azonban csak az egyik felújított helyiség - szinte az egész épületet átalakították.

Németh Ákos - önkormányzati képviselő
“Az infrastruktúra az már nagyjából egészéből megvan, köszönhető ez egy CLLD pályázatnak, amiben a Pálos Károly 15 millió forintot nyert, ebből sikerült akadálymentesíteni az épületet, a helységek kialakításra kerültek.”

A bejárat is használható a kerekesszékesek számára, ez pedig egy akadálymentes mosdó, amit nemrég alakítottak ki. A földszint legnagyobb helyiségét, a konferencia- illetve rendezvénytermet a karácsonyi műsorral avatták fel, de már a KISZ Lakótelepért Egyesület is használja: zenekari próbákat is tartanak. Ez a szoba pedig az időseket várja majd, funkcionális sarkokkal, berendezéssel.

“Sci-Fi rajongó vagyok, nem tudom, hogy Asimovtól vannak-e, szerintem nincsenek, de majd pótlom, viszont itt már vannak könyvek, úgyhogy ez itt egy ilyen kis olvasósarok lett, szerintem nagyon designos.”

Az emeleten irodákat létesítettek, hiszen a Pálosban bővült a szolgáltatás az óvodai és iskolai szociális segítéssel, ez plusz 19 munkatársat jelentett az intézményben. Ők - ha nincsenek éppen terepen - itt dolgozhatnak. A földszinten még van szabad hely a közösségek számára.

Kulcsár Lászlóné - intézményvezető, Pálos Károly Szociális Szolgáltató Központ
“Szeretnénk a közösségi tereket megtölteni élettel, hiszen itt, a városnak ezen a részén nagy hiány van abban a tekintetben, hogy legyen megfelelő tér és megfelelő program arra, hogy idősek, fiatalok, családok közösségben tudják eltölteni a szabadidejüket.”

Azzal kapcsolatban, hogy milyen rendezvényeket szeretne a lakótelep közössége, a körzet képviselőjét, Németh Ákost érdemes felkeresni. Mint mondta, az időseknek szóló informatika oktatás igényével már találkozott, várhatóan ezzel kezdik majd a programok sorozatát.

 

további hírek


Újra kinyitott a Gyermekek Háza

CLLD-program keretein belül 15 millió forintot nyert a Pálos Károly Szociális Szolgáltató Központ és Gyermekjóléti Szolgálat

Ingyen utazhatnak a rászorulók az Óriáskeréken

Önkormányzati fenntartású intézmények kaptak ingyenjegyeket az Óriáskerékre

A Nóri kérdez! *** Született segítők! - (T)együnk együtt - egymásért!

Mindannyiunk élete megváltozott a koronavírus miatt... sokan elveszítették munkájukat, de van olyan ember is, aki erejét...

Lakótelepi klub: családok, idősek közösségi tere lesz a volt Gyermekek Háza

Közösségi tér lesz újra a volt Gyermekek Házából – jelentették be sajtótájékoztatón kedden. Ehhez kissé át kell alakítani az...