Hírek


Megújult a Barátság utcai Idősek Klubja

2019.09.18.

Megújult a Barátság utcai Idősek Klubja2019. SZEPTEMBER 18. 86 millió forint uniós forrásból a Pálos Károly Szociális Szolgáltató Központ több egysége is megújult az elmúlt hónapokban. A Barátság utcai idősek klubját teljeskörűen akadálymentesítették, szigetelték, és egy teraszt is kialakítottak. A munkálatok ideje alatt, az ellátottak addig ideiglenes helyre jártak. Szerdán tartották a hivatalos átadó ünnepséget.

http://www.tvszombathely.hu/hirek/megujult-a-baratsag-utcai-idosek-klubja-20190918

 

Elkészült egy akadálymentes bejárat, fürdő és wc, megújultak a burkolatok és új helyiségeket, köztük egy demens-foglalkoztatót is kialakítottak a Barátság utcai Idősek Klubjában. Így az épület már minden előírásnak megfelel, az ellátottak pedig kényelmesebb körülmények között tölthetik mindennapjaikat.

Kulcsár Lászlóné - Intézményvezető, Pálos Károly Szociális Szolgáltató Központ
"Ez volt az az idősek klubja - majdhogynem utolsóként -, amely nem volt akadálymentes. Nem voltak meg az akadálymentesség, az épületbe való bejutás és a benne való közlekedés feltételei. Csak határozott idejű működési engedéllyel rendelkezett. Most hogy akadálymentessé vált, határozatlan idejű működési ewngedélyt kap."

A munkálatok másfél évig tartottak. Az ide járó idősek már nagyon várták, hogy visszatérhessenek a jól megszokott helyükre. Ágota 12 éve klubtag.

Németh Ágota
"Tökéletes, nagyon örülünk neki, hogy mozgáskorlátozottak is jobban élvezhetik, könnyebben mozognak. Nagyon szép lett, olyan lett, mint egy kis szálló."

Napközben mozgás-, zene- és biblioterápiát, memóriafejlesztő- és kézműves foglalkozásokat tartanak, rendszeresen szerveznek kirándulásokat, közös ünnepi készülődést. Lehet társasjátékozni, rejtvényt fejteni, és hamarosan színjátszó kört is alakítanak.

Koroknai Anikó - klubvezető, Barátság utcai Idősek Klubja
"A klub 50 személy számára nyújt nappali ellátást, ebből hétfős demens csoport van nálunk rendszeresen. Az időseink kb. 30-40-en veszik igénybe ezt a szolgáltatást, napközben vannak nálunk. Foglalkozásokat tartunk."

A város igyekszik az időseit megbecsülni, és méltó körülményeket biztosítani számukra - mondta az átadón Puskás Tivadar polgármester. 86 millió forint uniós támogatást sikerült nyerni a Területfejlesztési Operatív Programban a szociális alapellátás fejlesztésére, ebből 42,5 milliót fordítottak a Barátság utcai klubra. Az önkormányzat további 4,5 millió forinttal járult hozzá a megújuláshoz. Ebből a keretből alakították át a szolgálat Kodály Zoltán utcai épületét, és beszereztek 18 új kerékpárt is, hogy gördülékenyebb legyen a házi segítségnyújtásban részt vevő szociális munkások közlekedése.

további hírek


Védőruha támogatást kapott a Pálos Károly Szociális Szolgáltató Központ

Az ajándékot Szuhai Viktor tanácsnok adta át az intézmény vezetőjének.

Megkapták ajándékaikat Szent Márton Esélyegyenlőségi Program támogatottjai

Hegedűt, laptopot és rajzeszközöket vehettek át a gyerekek.

Dr. Nemény András polgármester mondott köszönetet a város nevében

Köszönöm a város nevében is, hogy a Pálos Károly Szociális Szolgáltató Központ dolgozói ezekben a nehéz időkben, az ünnepek...

Dr. Hende Csaba köszönete az intézményben dolgozók helytállásáért

Az országgyűlési képviselő karácsonyi élelmiszercsomagot hozott a dolgozóknak, melyet az intézmény vezetője vett át.