Hírek


Mesél a nagyi programsorozat

2019.04.24.

Mesél a nagyi programsorozatÓvodásoknak mesélnek a nagyik Szombathelyen

Forrás: https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/ovodasoknak-meselnek-a-nagyik-szombathelyen-2968165/
Fotó: Unger Tamás

ÚJ KEZDEMÉNYEZÉS

Óvodásoknak mesélnek a nagyik Szombathelyen

Új kezdeményezést indítottak el a városban: nagymamák olvasnak népmeséket óvodásoknak. Első alkalommal a Barátság Óvodába látogattak, ahol egy csoportnyi kisgyermek hallgatta figyelemmel az énekekkel színesített történetet.
A Pálos Károly Szociális Szolgáltató Központ és Gyermekjóléti Szolgálat és Szombathely Közgyűlésének Oktatási és Szociális Bizottsága kezdeményezésére indult el a sorozat. Minden hónapban felkeresnek egy-egy helyi óvodát, ahol nagymamák olvasnak fel népmeséket a gyermekeknek – tudtuk meg Kergyikné Lénárt Erika programszervezőtől:

– Célunk, hogy összehozzuk a fiatal és az idős generációkat, továbbá példát mutassunk, hogy hatvan év felett is lehet tartalmas életet élni. A Mesél a nagyi sorozatban először a Barátság Óvodába látogattak az idős asszonyok.
– A nyugdíjasklub irodalmi körének és a kórusának is aktív tagjai vagyunk, szívesen jövünk és mondunk mesét a gyermekeknek – mondta Abajkovics Jánosné.
Szabó Jánosné hozzátette: jó érzés volt látniuk, hogy mennyire figyelmesen hallgatják az óvodások a történetet. A felkészülésben Albert Zsuzsanna mesemondó segítette az asszonyokat:

– A mesékkel a magyar hagyományokat szeretnénk megőrizni, és elérni, hogy a gyermekek otthon a szüleiket, nagyszüleiket kérjék arra, hogy olvassanak nekik. Takácsné Rosner Gabriella intézményvezető úgy látja, kevés élő mesét hallanak a kisgyerekek, ezért kiemelten fontosnak tartották, hogy éljenek a lehetőséggel. A nagyik májusban az Aréna Óvodába mennek.

további hírek


Védőruha támogatást kapott a Pálos Károly Szociális Szolgáltató Központ

Az ajándékot Szuhai Viktor tanácsnok adta át az intézmény vezetőjének.

Megkapták ajándékaikat Szent Márton Esélyegyenlőségi Program támogatottjai

Hegedűt, laptopot és rajzeszközöket vehettek át a gyerekek.

Dr. Nemény András polgármester mondott köszönetet a város nevében

Köszönöm a város nevében is, hogy a Pálos Károly Szociális Szolgáltató Központ dolgozói ezekben a nehéz időkben, az ünnepek...

Dr. Hende Csaba köszönete az intézményben dolgozók helytállásáért

Az országgyűlési képviselő karácsonyi élelmiszercsomagot hozott a dolgozóknak, melyet az intézmény vezetője vett át.