Hírek


Régi mesterségeket idéztek fel a szombathelyi idősek

2018.07.06.

Régi mesterségeket idéztek fel a szombathelyi idősek Játékos vetélkedőt tartottak csütörtökön a Gagarin úti Idősek Klubjában. De volt főzőcskézés és dartsverseny is.

Forrás: https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/regi-mestersegeket-ideztek-fel-a-szombathelyi-idosek-2408116/

A hangulatot fokozta, hogy ezúttal meghívták azokat a nyugdíjas társaikat is, akikkel heti bowlingozásaik során ismerkedtek össze. A délelőtt sportversenyekkel, dartsszal, főzőcskézéssel telt. Aztán megérkezett a Pálos Károly Központ munkatársa. Totókat kellett kitölteniük: mit jelent a garnírung, a hektikás, a piszlicsáré szó? Ki tudja gyorsabban összerakni, és felismerni az egykori mesterségekről készült képeket? És vajon be tudják-e azonosítani, milyen munka fázisait mutogatja el versenyzőtársuk?

Az Anna néni, a Csicsörke, a Bowling és a Nefelejcs csapat szoros versenyben küzdött az elsőségért. De talán nem is a győzelem volt a legfontosabb, hanem a közösen, vidáman eltöltött idő a barátokkal.

 

további hírek


GYERMEKVÉDELEM - A GYÓGYÍTÁSRÓL ÉS A BARNAHUS MÓDSZERRŐL TANÁCSKOZTAK A SZAKEMBEREK

A gyermekeket ért szexuális bántalmazást általában valamely családtag követi el, éppen ezért nagy a látencia. Az esetek...

5. Nemzetközi Gyermekvédelmi Konferencia

November 15-én rendezték a Városháza Nagytermében az 5. Nemzetközi Gyermekvédelmi Konferenciát. A rendezvény idén a...

Balázsy Péter adta át a pénzt

310 ezer forint gyűlt össze Mága Zoltán szombathelyi jótékonysági koncertjén

Megújult a Barátság utcai Idősek Klubja

Átadták a felújított Barátság utcai Idősek Klub épületét. Az ünnepélyes eseményen köszöntőt mondott dr. Puskás Tivadar,...