Hírek


Felújítás a bölcsődében, átalakítás az idősek klubjában

2018.07.06.

Felújítás a bölcsődében, átalakítás az idősek klubjában Javában zajlik a Bokréta Bölcsőde és a Barátság utcai idősek klub épületének felújítása, egyik a nyár végére, míg a másik szeptember 30-áig készül el a tervek szerint. Fotó: szombathely.hu/Cseh Gábor

Forrás:
https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/felujitas-a-bolcsodeben-atalakitas-az-idosek-klubjaban-2408218/

A szakemberek belső munkálatokon és az új akadálymentesített bejáratokon dolgoznak a napokban a bölcsődében. Az idősek klubjában pedig gépészeti korszerűsítés is lesz.

A helyszínen járt dr. Puskás Tivadar polgármester és Lendvai Ferenc tanácsnok. A Családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztése című pályázatban 254 millió forint támogatást nyert a Csodaország Bölcsőde, a Bokréta Bölcsőde és a Kuckó Bölcsőde. A fejlesztés során a meglévő 538 bölcsődei férőhelyből 220 férőhely újul meg. Csaknem 77 millió forintból a földszintes épületen az épületburok hőszigetelését és a bejáratok akadálymentesítését végzik, valamint megtörténik a homlokzati hőszigetelés és a tető szigetelése. Az épület működéséhez elengedhetetlen új főbejáratot alakítanak ki, előtetővel. Az épület körüli, de még telken belül található szennyvízcsatorna cseréje is lesz, előreláthatóan augusztus 20-áig végeznek a munkálatokkal.

A Barátság utcai idősek klubja több mint 38 millió forintból újul meg. A kivitelezés során az épület helyiségkiosztását módosítják, új foglalkoztatót alakítanak ki. Az épületet kívül-belül felújítják, új burkolat, vízszigetelés, gépészeti korszerűsítés, új szaniter, külső hőszigetelés és akadálymentesítés készül. Ennek a várható befejezése szeptember 30-a.

Cseh Gábor fotóján Kulcsár Lászlóné mutatja Lendvai Ferenc tanácsnoknak és dr. Puskás Tivadar polgármesternek a felújítási munkákat.

 

 

további hírek


A gyermek érdeke az első

Mutassunk példát a gyermeknek!

SZEXUÁLIS ABÚZUS GYERMEKEKNÉL

Izlandon kiindulási alap, hogy hisznek a gyereknek – Itthon még gyerekcipőben jár a Barnahus

Mesél a nagyi programsorozat

Óvodásoknak mesélnek a nagyik Szombathelyen

Szociális Hét

SzMJV Önkormányzata a szociális intézményekkel együttműködve idén 23. alkalommal szervezi meg a Szociális Hét...