Hírek


Mesél a nagyi programsorozat

2019.04.24.

Mesél a nagyi programsorozatÓvodásoknak mesélnek a nagyik Szombathelyen

Forrás: https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/ovodasoknak-meselnek-a-nagyik-szombathelyen-2968165/
Fotó: Unger Tamás

ÚJ KEZDEMÉNYEZÉS

Óvodásoknak mesélnek a nagyik Szombathelyen

Új kezdeményezést indítottak el a városban: nagymamák olvasnak népmeséket óvodásoknak. Első alkalommal a Barátság Óvodába látogattak, ahol egy csoportnyi kisgyermek hallgatta figyelemmel az énekekkel színesített történetet.
A Pálos Károly Szociális Szolgáltató Központ és Gyermekjóléti Szolgálat és Szombathely Közgyűlésének Oktatási és Szociális Bizottsága kezdeményezésére indult el a sorozat. Minden hónapban felkeresnek egy-egy helyi óvodát, ahol nagymamák olvasnak fel népmeséket a gyermekeknek – tudtuk meg Kergyikné Lénárt Erika programszervezőtől:

– Célunk, hogy összehozzuk a fiatal és az idős generációkat, továbbá példát mutassunk, hogy hatvan év felett is lehet tartalmas életet élni. A Mesél a nagyi sorozatban először a Barátság Óvodába látogattak az idős asszonyok.
– A nyugdíjasklub irodalmi körének és a kórusának is aktív tagjai vagyunk, szívesen jövünk és mondunk mesét a gyermekeknek – mondta Abajkovics Jánosné.
Szabó Jánosné hozzátette: jó érzés volt látniuk, hogy mennyire figyelmesen hallgatják az óvodások a történetet. A felkészülésben Albert Zsuzsanna mesemondó segítette az asszonyokat:

– A mesékkel a magyar hagyományokat szeretnénk megőrizni, és elérni, hogy a gyermekek otthon a szüleiket, nagyszüleiket kérjék arra, hogy olvassanak nekik. Takácsné Rosner Gabriella intézményvezető úgy látja, kevés élő mesét hallanak a kisgyerekek, ezért kiemelten fontosnak tartották, hogy éljenek a lehetőséggel. A nagyik májusban az Aréna Óvodába mennek.

további hírek


Balázsy Péter adta át a pénzt

310 ezer forint gyűlt össze Mága Zoltán szombathelyi jótékonysági koncertjén

Megújult a Barátság utcai Idősek Klubja

Átadták a felújított Barátság utcai Idősek Klub épületét. Az ünnepélyes eseményen köszöntőt mondott dr. Puskás Tivadar,...

Megújult az idősek klubja a Joskar-Olán

SZÉP ÉS AKADÁLYMENTESÍTETT Másfél év után foglalhatták el újra a klubot az ezüstkorúak

Megújult a Barátság utcai Idősek Klubja

2019. SZEPTEMBER 18. 86 millió forint uniós forrásból a Pálos Károly Szociális Szolgáltató Központ több egysége is megújult...