Hírek


"És akkor jött a postás, a rendőr, a villanyszerelő..." - Bűnmegelőzési vetélkedő nyugdíjasoknak

"És akkor jött a postás, a rendőr, a villanyszerelő..." - Bűnmegelőzési vetélkedő nyugdíjasoknakNyugdíjasoknak tartottak játékos bűnmegelőzési vetélkedőt Szombathelyen. Sokszor nem könnyű kiszűrni a csalókat.

http://vaol.hu/hirek/felismeri-a-hangjat-1838229

Bűnmegelőzéssel kapcsolatos vetélkedőt tartottak délután az I. számú Idősek Klubjában „És akkor jött a postás, a rendőr és a villanyszerelő..." címmel. Öt nyugdíjasklub négyfős csapatai mérték össze a tudásukat. A 112-es segélyhívó használatától kezdve az átverős telefonhívásokig, az úgynevezett unokázós módszerrel elkövetett csalásokig minden olyan területet érintettek, ahol leginkább előfordulhat, hogy idős embereket becsapnak.

A feladatok nem voltak ismeretlenek a húsz vetélkedő nyugdíjasnak, hiszen a rendőrség bűnmegelőzési osztálya már felkészítette őket a versenyre. A vetélkedő egyik legizgalmasabb része az volt, amikor a nyugdíjasoknak ismert emberek hangját kellett beazonosítaniuk. Így szimulálták, hogy telefonon keresztül sokszor akár családtagjaink hangját sem könnyű százszázalékos bizonyossággal felismerni.

Megjelenés napja: 2017. május 30., 17:53
Szerző: Budai Dávid
Fotós: Szendi Péter

további hírek


BARNAHUS Szombathely

Január óta használják a gyermekvédelmi szakszolgálatnál a Barnahus-eljárást, amelyet a szexuálisan bántalmazott gyermekek...

Tovább bővült a BARNAHUS

Újabb két helyiség került átadásra